Το καλοκαίρι στη Σύρο δεν το βαριέσαι ποτέ

Μουσική, χορός, κινηματογράφος, εικαστικές τέχνες, θέατρο. Η Σύρος έχει χαρακτηριστεί το νησί των Φεστιβάλ και όχι άδικα καθώς από το Μάιο μέχρι τον Οκτώβριο, προσφέρει στους ντόπιους και τους επισκέπτες της ένα πολύπλευρο πολιτιστικό πρόγραμμα με δραστηριότητες για κάθε ηλικία και ιδιοσυγκρασία. Γνωρίστε το νησί μας μέσα από μουσικές συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις, εικαστικές εκθέσεις, και παιδικές εκδηλώσεις για μια αξέχαστη πολυπολιτισμική εμπειρία.

Αν βρεθείτε στη Σύρο στα μέσα Ιουλίου μη χάσετε κάποια από τις προβολές, τα workshops αλλά και τα θρυλικά πάρτι του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Σύρου (SIFF), το οποίο φέτος θα πραγματοποιηθεί από τις 16 έως τις 22 Ιουλίου. Αν είστε λάτρης του animation, τότε σίγουρα θα γνωρίζεται το Animasyros, οπότε κανονίστε την επίσκεψή σας  στο διάστημα 18-22 Σεπτεμβρίου – ως γνωστόν οι ωραιότερες διακοπές γίνονται το Σεπτέμβρη.

Για τους λάτρεις του χορού κάθε Ιούνιο πραγματοποιείται το Φεστιβάλ Αργεντίνικου Tango, ενώ τον Ιούλιο μην παραλείψετε να παρακολουθήσετε κάποια παράσταση του «Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού και Χοροθεάτρου Akropoditi Dance Fest, το οποίο περιλαμβάνει μεταξύ άλλων εργαστήρια σύγχρονου χορού, χορογραφίας, κλασικού μπαλέτου, θεάτρου, Flamenco και Yoga.

Και επειδή αν βρεθείτε στο νησί και χαθείτε στα σοκάκια της Άνω Σύρου σίγουρα θα μαγευτείτε από την ομορφιά αλλά και τη δεσπόζουσα φυσιογνωμία του Μάρκου Βαμβακάρη, το ρεμπέτικο κάθε καλοκαίρι έχει την τιμητική του, φέτος τις πρώτες μέρες του Ιουλίου, με μία πληθώρα μουσικών εκδηλώσεων, εκθέσεων και διαλέξεων.

Όχι ένα, ούτε δύο, αλλά δεκαπέντε συνολικά φεστιβάλ, γεμίζουν το φετινό καλοκαίρι μας, όπου μαζί με τοπικές γιορτές και παράλληλες εκδηλώσεις θα κάνουν κυριολεκτικά την κάθε μέρα σας στη Σύρο, μια μοναδική εμπειρία.

Αναλυτικά τα Φεστιβάλ:

2ο Φεστιβάλ για Νέους «Συριανοπατώ» – Φεστιβάλ Παραδοσιακών χορών (2-5 Μαΐου)
8ο Φεστιβάλ Χορωδιών Ερμούπολης (1-2 Ιουνίου)
5ο Διεθνές Φεστιβάλ Αργεντίνικου Tango (14-15 Ιουνίου)
4ο Φεστιβάλ Ρεμπέτικου (1-6 Ιουλίου)
7ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού και Χοροθεάτρου Akropoditi DanceFest (6-19 Ιουλίου)
15ο Διεθνές Φεστιβάλ Αιγαίου – Όπερα (14-28 Ιουλίου)
7ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Σύρου SIFF (16-22 Ιουλίου)
8ο Φεστιβάλ Ακορντεόν (22-27 Ιουλίου)
26ο Φεστιβάλ Κιθάρας Ερμούπολης (22-26 Ιουλίου)
15ο Διεθνές Φεστιβάλ Κλασσικής Μουσικής (9-18 Αυγούστου)
3ο Φεστιβάλ Εκκλησιαστικού Οργάνου «ΑΝΩ» (19-25 Αυγούστου)
6ο Eyes Walk Digital Festival  – Video Installation Art (30-31 Αυγούστου)
Animasyros 12.0 Διεθνές Φεστιβάλ & Αγορά Κινουμένων Σχεδίων (18-22 Σεπτεμβρίου)
3ο Stray Art Festival – Street Art, Graffiti, Καλλιτεχνικά Δρώμενα(20-22 Σεπτεμβρίου)
7ο Φεστιβάλ Τζαζ Σύρου (4-6 Οκτωβρίου)

Διαβάστε περισσότερα εδώ.