Διακοπές στη Σύρο

Scuba in Syros

Όλοι ονειρευόμαστε τις μέρες των διακοπών μας. Απλά ο καθένας τις αξιοποιεί διαφορετικά. Κάποιος μπορεί να αποζητά την απόλυτη χαλάρωση με ένα βιβλίο στην παραλία, κάποιος άλλος ξέφρενα beach party και βραδινές βουτιές, ενώ δεν είναι λίγοι αυτοί που επιλέγουν τον προορισμό τους με βάση τη φυσική δραστηριότητα. Αν ανήκετε στην τελευταία κατηγορία, τότε η Σύρος είναι το σωστό μέρος για σας!

Κολύμβηση, υδατοσφαίριση, κανό-καγιάκ, ιστιοπλοΐα τριγώνου, ιστιοπλοΐα ανοικτής θάλασσας και υποβρύχια δραστηριότητα είναι μόνο λίγες από τις δραστηριότητες που προσφέρει ο ιστορικός Ναυτικός Όμιλος Σύρου (ΝΟΣ). Ιδρύθηκε το 1893 από 43 Συριανούς ως το δεύτερο κωπηλατικό σωματείο της Ελλάδας, ενώ το 1938 διοργάνωσε τους πρώτους ιστιοπλοϊκούς αγώνες Φαλήρου – Σύρου. Σήμερα απαριθμεί πάνω από 400 μέλη, οπότε αν θέλετε να λάβετε μέρος σε κάποιον από τους καλοκαιρινούς αγώνες του, δηλώστε εγκαίρως τη συμμετοχή σας! (https://nosyrou.gr/)

Και επειδή θαλάσσιος τουρισμός χωρίς καταδύσεις δε νοείται, σας προτείνουμε ανεπιφύλακτα να επισκεφθείτε το καταδυτικό κέντρο Salt Water divers, είτε για μία πρώτη επαφή μέσω των σχολείων κατάδυσης, είτε για μία μοναδική εμπειρία καταδυτικής εκδρομής υπό την εποπτεία του επαγγελματία εκπαιδευτή καταδύσεων Νίκου Κουμαριανού και της διεθνούς καταδυτικής ομοσπονδίας PADI. Το υποθαλάσσιο τοπίο του νησιού με ναυάγια, υφάλους και σπηλιές, σίγουρα θα σας εντυπωσιάσει. (http://www.swdivers-syros.gr/)

Και φυσικά δε μπορούμε να μην αναφέρουμε τις υπέροχες πεζοπορικές διαδρομές που μπορείτε να ακολουθήσετε με το Syros Hiking Team, μέσα από τις οποίες θα γνωρίσετε μερικά από τα ωραιότερα – και δυσπρόσιτα με άλλο τρόπο – σημεία της Σύρου. Με διαδρομές κατάλληλες από αρχάριους μέχρι …βετεράνους πεζοπόρους, το μόνο σίγουρο είναι ότι αξίζει να αφιερώσετε ένα πρωινό των διακοπών σας για περπάτημα στη φύση και την αθέατη ομορφιά της! Αν μάλιστα βρεθείτε στην Απάνω Μεριά μην παραλείψετε να επισκεφθείτε το ξακουστό Σπήλαιο του Φερεκύδη! (https://www.hikingteam.gr/)

Φυσικά υπάρχουν κι άλλοι τρόποι να κινηθείτε στο νησί μας. Ενοικιάσεις ποδηλάτων για τις μικρές ή μεγαλύτερες μετακινήσεις σας, ιππασία στα γραφικά μονοπάτια με τη συνδρομή του Ιππικού Ομίλου Κυκλάδων (http://cycladesridingclub.gr/en/) αλλά και εκδρομές με σκάφος για να γνωρίσετε τις ωραιότερες βόρειες παραλίες της Σύρου (http://www.syrosadventures.gr/).